Nem titok, hogy az angol nyelv megtanulása tartogat magában néhány nehézséget. Sajnos a hiányosságokra sok esetben csak az angol nyelvvizsga megírását követően derül fény. Ennélfogva, nem szabad félvállról venni a felkészülést, és már jó pár hónappal korábban el kell kezdeni a gyakorlást.

A BeHappy Nyelviskola tanárai szerint az az egyik leggyakoribb hiba, hogy a diákok későn kezdenek neki a felkészülésnek, és néhány hét leforgása alatt akarják megszerezni az angol nyelvvizsga letételéhez szükséges tudást.

A szakemberek tapasztalatai alapján fontos az is, hogy a tanulók előre kiválasszák a kívánt teszttípust, és olyan feladatokat gyakoroljanak, amelyek illenek a benne lévő feladatokhoz. Jó, ha utánanéznek annak, hogy létezik-e olyan szószedet, amelyet meg kell tanulni.

Sokszor a követelmények között fel vannak sorolva az elsajátítandó témák és nyelvtani jelenségek is. Az angol nyelvvizsga nagyobb eséllyel fog sikerülni abban az esetben, ha a diákok utánakérdeznek a korábbi vizsgázók tapasztalatainak és megfogadják a tanácsaikat.