Minden alkalommal az Európai Unió kritériumainak megfelelően jár el a Palmsped szállítmányozás közben. Az ügyfelek igazán kényelmes szolgáltatásokban fognak részesülni, hogyha a nemzetközi fuvarozás céljából ezt a céget választják. Az optimális útvonal megtervezése hatalmas segítséget jelent, mert így minimálisra csökkenthetőek a fuvardíjak. A nemzetközi fuvarozás pontos kivitelezését egy modern számítógépes rendszer teszi lehetővé.

A egyedi árazásnak köszönhetően, a rendszeres megrendelők egyedi konstrukciókat és ajánlatokat kaphatnak. A járműflottáról is érdemes említést tenni, hiszen a kisteherautótól elkezdve a több tonnás szerelvényekig, mindenből választani lehet, az áru mennyiségének és típusának megfelelően. Természetesen mindegyik műszakilag tökéletes állapotban van, azért, hogy a nemzetközi fuvarozás a lehető legbiztonságosabban valósuljon meg minden út során. A gépjárművezetők számos engedéllyel és többéves tapasztalattal rendelkeznek, ezért fel vannak készülve a váratlan helyzetekre is, amelyek az út során adódhatnak.

Ennek hála, az elakadások esélye a minimálisra csökkenthetőek. A Palmsped minden fuvart egyedien kezel, ezért nincsenek sablonos esetek. Ezért minden fuvar alkalmával, a gépjárművezetők tapasztalatával és a logisztikai feladatok gyors ügyintézésével, egy rendkívül hatékony és gyors folyamat alakult ki. A nemzetközi fuvarozás kizárólag ilyen módszerekkel valósítható meg, de a Palmsped nem elégszik meg ennyivel és a folyamatos fejlődésre törekszik.

Kiemelkedő kapcsolatokat sikerült kialakítania számos országgal, ahol már gyerekjátéknak számít a vámkezelés. A tranzit idő 700 km-en belül egyetlen nap alatt teljesíthető, ami garantálja az áru gyors célba érését. Az alacsony termékszámú nemzetközi fuvarozás esetén, a gazdaságosság és a környezettudatosság a fő szempont, így naponta indulnak szállítmányok az optimális megoldás érdekében. Mégis milyen szállítmányozási cég lenne a Palmsped, ha nem tenné lehetővé a speciális áruk nemzetközi fuvarozását?