Székesfehérvár a közép-dunántúli régió egyik legjelentősebb városa. Fejér megye székhelye gazdasági és turisztikai szempontból is előnyös helyzetben van. Mivel igen fontos közúti és vasúti csomópontban fekszik, igen sok ipari vállalat választotta székhelyéül a várost. A történelmi múlt, valamint a Balaton közelsége viszont a turizmus fejlődését eredményezte.

Mivel igen dinamikusan fejlődik a település, így nem meglepő, hogy az eladó házak Székesfehérvár városrészeiben pillanatok alatt gazdára találnak. Remek hely ez azok számára, akik családot szeretnének alapítani. Munkahely van bőven, így lehet válogatni. Csendes, nyugodt város, így tökéletes a gyerekneveléshez, de minden megtalálható itt, amire szüksége lehet az embernek.

A főváros közelsége is vonzó lehet sok ember számára. Az eladó házak Székesfehérvár területén sem drágábbak, mint az ország más, jelentősebb városában. A királyok városa látnivalókban is gazdag, ezért igen népszerű a nyugati turisták körében. Sokan annyira beleszeretnek a festői környezetbe és a történelmi emlékekbe, hogy el sem akarnak menni többé.

Az eladó házak Székesfehérvár területén gyakran német turisták tulajdonába kerülnek, akiknek annyira megtetszik a környék, hogy rögtön ingatlant vásárolnak itt maguknak. A Balaton csak egy fél órára van autópályán, ezért remek nyári rezidenciája lehet a város a nyugati turistáknak, akik azt a néhány hetet is szeretnék a saját lakásukban tölteni, amíg hazánkban tartózkodnak. De az eladó házak Székesfehérvár területén a fiatal családok számára is a megfizethető árkategóriába tartoznak.