relax ülőgarnitúrák

A modern kárpitozott bútorok gyártói nemcsak a termékek esztétikus megjelenéséről, hanem az azok által biztosított maximális kényelemről és személyre szabhatóságról is gondoskodnak. A relax ülőgarnitúrák többségének esetében minden ülés külön-külön állítható, ami lehetővé teszi, hogy a rajtuk elhelyezkedő összes személy önállóan választhassa meg a számára legkényelmesebb pozíciót. A fekvőalkalmatosságok elsősorban a beépített mechanizmus terén különböznek egymástól.

A kézzel szabályozható modellek a beállításokat egy kar és emberi ráhatás segítségével hajtják végre. Az elektromos relax ülőgarnitúráknál azonban mindent egy gomb vezérel és a működést egy konnektor vagy akkumulátor táplálja. Ennek a bútorzatnak általában három fő típusa létezik. Az alapmodellek esetében a háttámla hátra dől és a lábtámasz előre nyúlik. A közepesen összetett modelleknél a lábtartók kinyújtásakor a kartámaszok is elmozdulnak, a hát pedig fekvő helyzetbe kerül. A komplex relax ülőgarnitúráknál már a vibrációs masszázs lehetősége is elérhető.

Kellemesen körülölel a nagyméretű fotel

A belső tér kialakításakor nagyon fontos megtalálni az egyensúlyt a modern technológiai újítások és a klasszikus design megoldások között. Ez a harmonikus kombináció jellemzi a nagyméretű fotel modelleket, amelyek manapság felettébb népszerűek. Azonban az egyre nagyobb elismertség ellenére, még mindig vannak olyanok, akik csak keveset tudnak arról, hogy pontosan miben is jobbak a hagyományos karosszékektől ezek a csúcstechnológiás termékek. Az állítható háttámlás bútor neve önmagáért beszél.

Az állítható funkciók miatt, az ilyen nagyméretű foteleket gyakran használják a mozikban, valamint a repülőgépeken és a hajókon. Valamennyi modell billenő mechanizmussal, valamint visszahúzható lábtámasszal van felszerelve és a dőlésszögtől függően 3 fő helyzetbe állítható. A klasszikus karosszék beállítás megkönnyíti az olvasást, a munkát laptoppal vagy a táblagéppel. A TV néző pozíció nemcsak tévénézés, de pihenés közben is hasznos. A relax pozícióban a háttámla szöge kényelmes olvasásra, de még alvásra is.