Mai napig sokan luxusként tekintenek arra, ha valaki különböző módszerekkel szebbé, esetleg kényelmesebbé varázsolja a személygépkocsiját. Ők ugyanis megelégednek a gyártás által kínált alapkinézettel. Pedig sok apróság, így például az autóüveg fóliázás is, legtöbb esetben nem csak az esztétika, illetve a komfort szempontjából lehet előnyös, hanem, példának okáért, a biztonságérzet tekintetében is.

Köztudott ugyanis, hogy az ablakon betűző erős napfény már nem egy baleset forrása volt a gépjárművek viszonylag rövid történelme során. Ilyen szemszögből nézvet, a szakszerű autóüveg fóliázás néha életeket is menthet. Nem beszélve arról, hogy a kényelem is tagadhatatlanul fontos szempont lehet, és nem feltétlenül csak a hosszú órákon át történő vezetés esetében.

Nem mindegy ugyanis, hogy egy kánikula kellős közepén el kell-e viseljük a perzselő nap melegét, vagy inkább lazán hátradőlve, kényelmesen élvezhetjük az utazást. A professzionális autóüveg fóliázás tehát, több szempontból is előnyös lehet, ráadásul manapság már az anyagiak terén sem beszélhetünk luxuskiadásról.