A cigarettázás, bárhogyan is nézzük, igen kellemetlen szokás, ami nemcsak a saját egészségünkre nyomja rá a bélyegét, hanem a körülöttünk élőkére is. Azok a szülők, akik kisgyerek mellett a zárt térben is szívják a cigit, nagy felelőtlenséget követnek el. Ha valamiért mégsem hajlandó senki letenni, akkor legalább gondoskodjunk a légtisztító dohányfüst ellen történő folyamatos működéséről! A minimum az, hogy beszerzünk egy ilyen készüléket, ami gyorsan és hatékonyan szippantja ki a kellemetlen szagokat. Természetesen, ezen kívül a lakásban lebegő por, korom, baktérium részeket is eltávolítja.

A légtisztító dohányfüst ellen remekül használható, de ennél többre is képes. Miért van erre szükség? Azért, mert a szobában nincsenek olyan természetes források, amelyek gondoskodnának a beszívott levegő tisztulásáról és megújulásáról. A technika eszközei képesek megoldani aprólékosan ezt a problémát. A légtisztító dohányfüst ellen, azért is kiváló, mert a fokozott alkalmazása mellett megelőzhető, hogy a bútorok szövetébe, függönyökbe, kárpitokba beleivódjon az a penetráns szag, ami a káros szenvedélyt kíséri.

A bennünket körülvevő légkör egy igazán komplex rendszer, aminek egyes elemeit olykor pótolni kell. Ha nem oldható meg a rendszeres szellőztetés, a levegő párásító bizony jó, ha kéznél van. Amikor a relatív páratartalom lecsökken 40 % alá, akkor gyorsan kellemetlen tünetek lesznek úrrá a gyengébb szervezeteken. Az idősek és gyerekek fokozottan veszélyeztetettek ebből a szempontból. A levegő párásító képes arra, hogy folyamatosan pótolja azt a mennyiségű nedvességet, amit igényel a szervezet ahhoz, hogy jól működjön.

A termékek nem kerülnek sokba, ezért megtérülő befektetésnek számítanak. A régi és mondhatni hagyományos megoldás, a fűtőtestre elhelyezett sósvizes edény, de ezt nyáron nem lehet használni, ezért a levegő párásító az ideális választás. A vízforralós változat mellett, léteznek teljesen új technológiára épült, úgynevezett hideg párásítók, amelyek sokkal energiatakarékosabb módon működnek.