Pohártartó sín

Gyakran a nagyobb, egyedibb, szélesebb poharak tárolása nehézkes lehet, főleg akkor, ha a szekrények fiókjai nem elég tágasak.

Ezen terhet leveheti a háziasszonyok válláról a sajátos kialakítással bíró pohártartó sín, amelyik a modern konyhából már nem hiányozhat. Ennek két elterjedt változata van: az egyik a külső, míg a másik a belső, amelyik egy fiókban található.

A pohártartó sín azért annyira kedvelt, mert ez látványosan és helytakarékosan oldja meg a talpas poharak tárolását. Legtöbb esetben ez a tartozék a bárpult front részére kerül, és ezt felülre szokás rögzíteni, ami által mindig kéznél lehet akár egyszerre több típusú talpas pohár is. Leginkább a sajátos, ezüst felülettel rendelkező pohártartó sín a népszerű, amelyik kifejezetten látványos és professzionális megjelenést nyújt nemcsak az otthoni konyhákban, hanem a designra, esztétikai kiválóságra hajtó vendéglátóegységekben is. A pohártartó sín kapható 40, 60 és 100 cm-es változatban. Természetesen, emellett személyre szabottan is vállalnak gyártást egyes cégek, akár hazánkban is.