Audio kábel

Kétféle zeneőrült létezik. Aki képes bármennyit megadni egy prémium hangrendszerért és az, aki képes bármennyit fizetni a megépítéséért. Az audio kábel önmagában még nem minden, hiszen megtörténhet, hogy a végéről hiányoznak a csatlakozók. Ezért, aki igazán részletekbe menően szeretne hangrendszer építeni, az mindig az audio kábelhez egyedi csatlakozókat választ. Izgalmas téma ez, hiszen alaposan körbe kell járni, mire kitapasztaljuk, hogy mi mivel kompatibilis.

Fel kell fedezni minden gyártó esetén azt, hogy milyen alapanyagokat használnak az audio kábelek és egyéb tartozékok készítésekor, hiszen ez egyáltalán nem mindegy a végeredményt illetően. “Minek annyit fizeni egy darab drótért, hogyha Kínából fillérekért megrendelhetjük? Elvégre ugyanaz, csak az egyik esetében kifizetjük a márkanevet is“. Bizonyára sokaknak ismerős lehet ez az okfejtés. Pedig kábel és kábel között rengeteg különbség lehet. Ez elsősorban nem akkor fogjuk észrevenni, amikor a kezünkbe vesszük, hanem miután bekötöttük.

Az erősítő csatlakozó is lényeges alkatrész

Ebből is sokféle variáns létezik. Egyöntetűen nem lehet kijelenteni, hogy ez vagy az lenne a legjobb. Tény, hogy itt is a minőségi anyagoké a döntő szerep. Ez jól meglátszik az áron is. Egy előre szerelt kábellel nem kell sokat vacakolnunk, hiszen csak az erősítő csatlakozó bekötése marad hátra és már mehet is a buli. Nyilván nem mindegy, hogy egy minőségi HiFi-be milyen csatlakozót dugunk. Egy Ferrariba sem szerelhetünk be akármilyen alkatrészt, hiszen az mégis csak egy Ferrari.

Nagyjából ez a helyzet a prémiumkategóriába tartozó hangrendszerekkel is. Ha szükségünk van egy kábelre, akkor válasszunk minőségit, amit az erősítő csatlakozóba illeszthetünk! Akinek erre van kihegyezve a füle, márpedig aki HiFi-t épít, annak ki van rá, az azonnal hallani fogja a különbséget egy minőségi és egy silány erősítő csatlakozó, illetve kábel között. A webáruházban minden megtalálható, amire csak szükség lehet egy kitűnő hangrendszer megépítéséhez, mindez kedvező árak mellett.