Az iskolarendszerű képzések lényege, hogy a jövő nemzedéke megfelelő végzettséggel, megfelelő munkahelyet találjon magának, amivel hozzájárul az ország gazdasági és szociális jólétének javításához.

Az OKJ rendszeren belüli szociális asszisztens képzés révén, a pályázók számos olyan fontos dolgot megtanulnak, amelyeket a későbbiekben a felnövő generáció hozzáadott értékként tudnak hasznosítani.

A szociális asszisztens képzés tulajdonképpen olyan felsőfokú végzettséget nyújt a jelentkezőknek, aminek birtokában a szakember irányítani tudja a szociális intézményeket és azokon kívül is képes ellátni bizonyos személyi szolgáltatásokat, valamint szociális segítségnyújtásban is jártasságot szerez.

Annak érdekében, hogy eredményes munkát tudjon végezni, fontos a személyes kontaktus kialakítása a kliensekkel, valamint a hatékony szociális problémamegoldó képesség is óriási előnyt jelent. Szociális asszisztens képzés sok helyen indul országszerte. Érdemes a melyiksuli.hu weboldalon tájékozódni az aktuális lehetőségekről.