tempera készlet

A művészeti alapok sok esetben könnyen elsajátíthatóak, bár főleg azok foglalkoznak a témával, akik a kezdetektől fogva szeretnek rajzolni. Egy jó tempera készlet a gyerekek alkotási vágyát is megmozgatja, azonban érdemes figyelni rá, hogy mikor adják a kezükbe. A kicsiknek általában színes ceruzát lehet csak adni, mivel a festékkel veszélyeztetik a lakás épségét.

A tempera erős színei könnyen oldódnak vízben, ami akkor szokott jól jönni, amikor véletlenül a ruha lett más színű a nagy alkotás közepette. A vízbázisú festékek közé tartozik az akvarell is, bár sokan félnek a technikájától, mivel a folyó vizet nagyon nehezen lehet irányítani.

Első ránézésre könnyűnek tűnik, utána azonban bosszankodás szokta kísérni. Szerencsére a tempera készlet oldható vízben, ugyanakkor nagyon élénk színeket tud készíteni, ami az akvarell képeken is jól jön. Lehet, hogy nem az egészet akarja tempera alapon megfesteni, de bizonyos részletek így még jobban kirajzolódnak. A tökéletes kép alapja azonban így is a papír és az ecset lesz.