Mindig áhítattal nézi a szép, egészséges gyeppel rendelkező kerteket? Szeretne Ön is ilyen csodás pázsitot, de még soha nem sikerült kivitelezni? Pedig a szép kert titka rémesen egyszerű, csupán folyamatos gondozást igényel, és az összes növény, a füvet is beleértve, meghálálja a törődést. Persze mindenkinek van számtalan más teendője is, így nincs idő mindennap füvet nyírni, de nem is ez a megoldás, hanem a fűnyíró robotok.

Hiszen ha fel is osszuk a munkát a családtagok között, heti egy-két alkalomnál nem fog több jutni a pázsit karbantartására. Azonban a fűnyíró robotok csak ezt a feladatot kell ellássák, így számukra nem lesz probléma, hogy mindennap üzembe kell lépni. Általuk pedig nemcsak egy néha igen kényelmetlen ház körüli munkát oldhatunk meg, hanem a fű is nagy előnyét fogja látni.

Ugyanis a naponta vagy kétnaponta történő nyírás megakadályozza a gyomnövények elszaporodását, valamint az a néhány milliméter levágott fű mindennap táplálni fogja a gyepet, mivel szinte azonnal komposztálódni tud. Így a fűnyíró robotok a gereblyézés és a begyűjtés terhét is leveszik a vállunkról, mert soha többé nem kell gondunk legyen ilyesmire.

Többé nem lesz kötelező program a gyep gondozása, mégis rendezettebb és csodásabb lesz, mint valaha, ez mindenképpen ígéretesen hangzik. Ismerje meg tehát, hogy miként is működnek a robotfűnyírók! Ezek az okos kis készülékek egyszeri telepítést igényelnek, mely során megjelöljük a munkaterületet, és beállítjuk, hogy a nap melyik órájában milyen vágómagassággal dolgozzon. Ezt követően minden meghatározott napon és időpontban a határoló kábellel jelölt térségen belül a lehető leghatékonyabban vágja le a füvet.

Nyugodtan beprogramozhatjuk akár éjszakára is, mert a robotfűnyírók sokkal kisebb teljesítményűek, mint hagyományos társaik, hiszen csak 2-3 milliméter fű levágását kell elvégezniük, ezáltal pedig sokkal csendesebbek is. Sőt, vannak olyan robotfűnyírók is, amelyeket kifejezetten úgy terveztek meg, hogy szinte zaj nélkül tudjanak működni, így többé nem fogják zavarni a szomszédokat sem a kertünkben zajló munkálatok.