fog implantátum

Amíg a tudósok nem találják fel, hogyan tudunk új fogsort növeszteni, addig csak egy megoldás marad a helyettesítésre. A fog implantátum tud a legjobban megbirkózni az elveszett fogállomány pótlásával. Annak ellenére, hogy ezeket már évtizedek óta sikeresen használják, a betegeknek sok kérdésük van azokkal kapcsolatban. Mennyire fájdalmas? Mik az ellenjavallatok?

Lehetnek-e komplikációk? Próbáljuk meg tisztázni ezeket! Először is határozzuk meg magát a kifejezést. A fog implantátum egy mesterséges anyag állkapocs csontba történő beültetése, amire koronát helyeznek. Ez az idegen szövet tökéletesen helytáll a természetes fog szerepében. Ez az egyik fő, de nem az egyetlen előnye.

Egy minőségi termék élettartama általában 10–15 év, viszont ideális esetben egy egész életen át megmarad. Az eljárás során a szomszédos fogak nem sérülnek meg, más protézisekkel ellentétben. Ilyenkor a rágásterhelés egyenletesen oszlik meg az állkapcson. A fog implantátum kiküszöböli az esztétikai hibákat, különösen a „mosolyzónában”.