Egyre többen törekednek arra, hogy energiát spóroljanak meg otthoni környezetben. Ehhez nem kell feltétlenül új berendezéseket venni, amelyek gazdaságosan működnek és keveset fogyasztanak. Egy olyan egyszerű eszköz, mint a hőtükör fólia már önmagában elegendő ahhoz, hogy pénzt takaríthassunk meg a hideg téli napok alatt, amikor elengedhetetlen a fűtésrendszer használata. Mivel a falak hidegek, ezért elnyelik a helyiségben keletkezett hőt.

De ha a fűtőtest mögé kerül a hőtükör fólia, akkor az visszaveri a kiáramló meleget, ami hatékonyan szét fog oszlani az egész szobában. Ezáltal sokkal jobb lesz a lakás energiahatékonysága. Nem kell szerelőt hívni, inverteres légkondicionálót venni, stb. Nagyon költséghatékony megoldás, hiszen alacsony ára van, de nemcsak a hidegben lehet használni. Nyáron, amikor erősen besüt a Nap és felmelegíti az egész lakást, akkor felhelyezhetjük az ablaküvegre is, hogy arra a pár órára visszaverje a napsugarakat a fényes, tükrös felületével.

Ez kellemes hőmérsékletet fog eredményezni a helyiségben és az is lehet, hogy el lehet vele kerülni a légkondicionáló használatát. A hőtükör fólia abban az esetben is jól jön, hogyha kénytelenek vagyunk a napon hagyni az autót. Bizonyára mindnyájan tudjuk, hogy ekkor drasztikusan meg tud emelkedni a hőmérséklet az autóban és az UV sugarak nem tesznek jót az autóban található borításoknak. Ebben az esetben is elég, hogyha a hőtükör fólia elhelyezésre kerül az autó ablakában és máris másképp fogjuk érezni magunkat, amikor beülünk.

Nem lesz forró a bőrülés, nem égeti meg a kezünket a volán. Hogyha minden radiátor mögé kerülne egy hőtükör fólia a lakásban, akkor rövidesen megtapasztalnánk, hogy mennyit lehet spórolni a használatával. Ráadásul nem is rontja a helyiség összképét, mivel teljesen láthatatlan marad. Az ára egyébként is alacsony, de az energia megtakarítás során hamar vissza fog térülni. A hőtükör fólia kiváló választás olyan háztartások esetében, ahol sok fűtőtest található, mert így hatékonyan csökkenthetőek a költségek.