üveg előtetők

Biztosan mindenki látott már olyan házat, amelynek esetében az előtető rengeteg fényt vesz el, így az előtte lévő helyiségekben kellemetlen sötét van. Ez csak azért lehetséges, mert nem jól választották meg az építmény anyagát, anyagi vagy egyéb megfontolásból. Az üveg előtetők már csak azért is hasznosak, mert nem árnyékolják be az alattuk lévő teret. Csodálatosan designos lehetőség ez, és amellett, hogy elegáns, az alattuk lévő helyiségek ugyanolyan világosak maradnak, mintha nem is volna előtető felszerelve.

Nem elterjedt megoldás ez, de aki lát benne potenciált, és egyszer felszerelteti, az többé biztosan nem cserélné le semmilyen más anyagra. Igazán impozáns megoldást jelent a bejáratok, teraszok fölé, ráadásul többféle kialakítás közül választhatunk. Az exkluzív kategóriába tartoznak a pontmegfogásos előtetők, amelyek edzett, ragasztott biztonsági üvegből készülnek. Ezzel a módszerrel teljes mértékben garantált a biztonság, mivel például törés esetén a két üveg közötti ragasztóréteg egyben tartja a táblát.

Egy másik, inkább elterjedtebb megoldás például a már meglévő fa vagy vas szerkezetre ragasztott, rögzített biztonsági üveg. Bármelyiket szeretné is választani, a classuveg.hu weboldalon egy olyan vállalkozást ismerhet meg, amelynek szakemberei nemcsak az ismertetett előtetőket, hanem egyedi és különleges elképzeléseket is megvalósítanak, ha erre van a megrendelőnek igénye. Nem is csupán a ház elé szoktak a megrendelők előtetőt készíttetni, hanem teraszokra és kocsibeállókra is.

Az előtető tulajdonképpen lehet dísze a háznak, továbbá az eső és egyéb csapadék ellen is véd. Bejárati ajtó előtt az az előtető praktikus funkciója, hogy amíg becsukjuk az ernyőt, elővesszük a lakáskulcsot és bejutunk, addig ne ázzunk el bőrig. És ha ez a konstrukció edzett, biztonsági üvegből készül, akkor egyáltalán nem vesz el fényt az előszobából, így a virágok is megkapják az élethez szükséges világosságot. Nagyon jól néz ki az üveg előtető, érdemes emellett döntenie, a szomszédok biztosan irigykedve nézik majd.