A hatékony kertészkedés fokozott termésmennyiséget generál. Fontos odafigyelni és folyamatosan gondozni a növényeinket, megvédeni a károkozóktól. Az állatok is komoly kárt képesek tenni a termésben.

A vakonddal szembeni védekezés szempontjából, a vakondháló ár fontos lehet a hatékony védekezés során. Az erős, szintetikus háló megakadályozza, hogy az állat feljöjjön a felszínre, vagy legalábbis a felszín alatti gyökérhez. A megfelelő mélységbe történő telepítése a későbbiekben jó szolgálatot fog tenni. A vakondháló ár több szempont alapján kerül meghatározásra. Elsősorban az anyag vastagsága határozza meg az árat, valamint a lyukak bősége.

A nagyobb lyukbőség és véknyabb anyag alacsonyabb árat jelent, amíg a vastagabb típus, amiben értelemszerűen több anyagot használtak fel a gyártás során, drágább. A vakondháló ár meghatározásánál fontos szempont a hatékonyság is. Ha egy vakond mégis áttör a hálón, értelmét veszíti a dolog és attól kezdve felesleges pénzkidobást jelent. Ezért az erősség meghatározó.