Van egy kiváló módszer arra, hogyha valaki szeretné fellendíteni a weboldala látogatottságát. Egy honlapnak csak akkor van értelme, hogyha látogatják naponta többen is. De, ha nem talál rá senki az adott oldalra, ez elég kivitelezhetetlenné fog válni. A blog készítés közösségépítő hatása miatt, remek megoldásnak számít, nem beszélve arról, hogy segíti a keresőoptimalizálást is. Az adott témával kapcsolatban folyamatosan frissülő tartalmak kerülnek fel a weboldalra, bizonyos témákat illetően. Természetesen ez hiteles és érdemi tartalom kell legyen, ami illeszkedik a weboldal profiljához.

A blog készítés bejegyzései alapján, a látogatók könnyen eldönthetik, hogy érdemes a cég szolgáltatásait választani vagy nem. Egy jó írásból sugárzik a szakértelem és az elhivatottság. Nincs szükség több oldalt írni egyszerre. Elég egy rövidebb bejegyzés, egyszerű, érthető megfogalmazással. A blog készítés segíti az előbbre jutást a különféle keresőkben, ami rengeteget számít a látogatottság szempontjából. Nyilván mindenki hamarabb kattint az első helyen lévő oldalakra, mint például a harmadik vagy kilencedik oldalon szerepel találatként.

A blog készítés rendkívül egyszerű, a WordPress alapú weboldalaknak köszönhetően. A Pixelhuszár már rengeteg alkalommal készített ilyen honlapokat. Az adminisztrációs felület egyszerűen kezelhető, éppen ezért a blog készítésnek köszönhetően, bárki képes aktualizálni, amennyiben rendelkezik a megfelelő jogosultsággal. Egy-két bejegyzést követően, már látványosan meg fog nőni a látogatók száma, hiszen, aki rákeres arra a témára, ami szerepel a blog készítés során megírtakban, az nagyobb valószínűséggel kattint az adott weblapra.

Hogyha sikerült felkelteni az illető érdeklődését, akkor biztosan kíváncsi lesz a weboldal többi menüpontjában szereplő tartalmakra is. Ezzel az egyszerű, ám hasznos módszerrel könnyen népszerűsíteni lehet a weboldalt, ami sokakhoz el fog jutni. A blog készítés, nem igényel sok időt. Hetente egyetlen bejegyzéssel már szép eredményeket lehet elérni, a honlap látogatottságát illetően.