vízkőtelenítés

A fürdőszoba tisztasága rendkívül fontos, hiszen éppen az a hely nem lehet tele piszokkal, ahol az ember maga is tisztálkodik. A szennyeződések eltávolítása és a fertőtlenítés mellett, a vízkőtelenítés is elengedhetetlen a fürdőszoba tisztításában. A vízkő szinte mindenhol nyomot hagy. Még a legnagyobb gonddal kisikált csaptelepen, zuhanykabinokon és kádakon is megjelenik. Az amúgy tiszta fürdő emiatt mégsem kelt makulátlan látványt.

Csak alapos súrolással nem távolítható el, kellenek olyan szerek, amelyek egyszerűen levarázsolják a felületekről. A vízkőtelenítés céljából használhatjuk a boltokban kapható termékeket vagy pedig elkészíthetjük a magunk vízkő „gyilkosát”.

A házilag előállított szerekkel történő vízkőtelenítés sokkal olcsóbb és kímélőbb, mind az egészségre, mind pedig a természetre nézve. Ezekhez a szerekhez ugyanis csupán néhány olcsó és természetes alapanyagra lesz szükségünk, amelyek bármelyik háztartásban megtalálhatóak. Az ecet, víz és szódabikarbóna együttesét egy spriccelő flakonba tesszük és már kezdhetjük is a vízkőtelenítést.