zsíros bőr ápolása

A zsíros bőr roppant kellemetlen az érintettek számára, hiszen hiába az alapos tisztítás, sokszor már délre újra fénylik az arc. Bizonyára mondani sem kell, hogy a zsíros bőr ápolása megfelelő körültekintést igényel. Az ilyen típusú bőrrel rendelkezők gyakran elkövetik azt a hibát, hogy túlzottan erős, szárító szappanokkal mosnak arcot annak reményében, hogy késleltetik a zsírosodást.

Sajnos az agresszív, vegyszereket tartalmazó szappanok és lemosók pont az ellenkezőjét váltják ki, mert beindítják a fokozott faggyútermelést. A zsíros bőr ápolása azonban közel sem lehetetlen küldetés. Kaphatóak olyan speciális termékek, amelyek kíméletesen távolítják el a zsírt a bőrről, ami akár egész nap matt és szép marad. Az AHAVA termékcsaládja a Holt-tenger ásványokban gazdag iszapjával segíti a túlzott faggyútermelés normalizálását.

A zsíros bőr ápolása mindig a gyengéd tisztítással kezdődik, amire kiváló a mosakodózselé és a pórusösszehúzó hatású tonik. Ezen kívül használhatunk kellemes iszappakolást és hidratáló krémet, ami nem tömíti el a pórusokat.