kerti öntözés

Az elmúlt 10 évben elképesztőn sokat fejlődtek, modernizálódtak a különféle locsolórendszerek. A segítségükkel a kerti öntözés roppant komfortos és hatékony lett. Manapság nagy sikernek örvend az okos automata rendszer. A smart berendezés előnye főleg a vezérlő automatika internettel összekötött wifi-s vagy bluetooth-os kapcsolattal rendelkező mivoltából ered. A kerti öntözés hatékonyságát bizonyítja, hogy a világ bármely pontjáról vezérelhető és kezelhető az egész rendszer. Az elemes kialakítással rendelkező modellek 100 százalékosan beválnak olyan helyeken, ahol például nincs hálózati áram.

Az efféle vezérlőknél ma már gyakori, hogy kijelzővel sem rendelkeznek. Tökéletesen beválik ez a fajta kerti öntözés azoknak, akik komfortosan szeretnék megoldani a kertápolást. Előny, hogy akármilyen internetkapcsolattal bíró helyről figyelemmel kísérhető, programozható. Igazából a mobiltelefon vagy táblagép lesz a kert távirányítója. Ennél még profibb az intelligens automata öntözőrendszer. Az efféle kerti öntözés sokaknak még ismeretlen, főleg hazánkban. Sokan azt hiszik, hogy ez nagyjából olyan, mint az okos fajta, azonban ez jóval nagyobb tudással rendelkezik. Egy elképesztő technikai tudású, mérlegelő és összetett kiértékelésre alkalmas megoldásról van szó.

Az öntözőrendszer ár legfontosabb befolyásoló tényezői

Az, hogy végül mennyit is fizet az ember a kiszemelt locsolórendszerért, sok mindenen múlik. Ugye az öntözőrendszer ár attól is függ, hogy az ország melyik részéről van szó, illetve kihat az egészre a választott márka és a telepítők közötti munkadíj különbség is. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt az egyszerű tényt, hogy a szaki is befolyásolja, hogy miért, mennyit kell fizetni.

Ha egy hozzá nem értő személy végzi ezeket, akkor megeshet, hogy előbb vagy utóbb az öntözőrendszer ár magas lesz. Egy hanyagul megszerkesztett rendszer szétszedése, majd ismételt telepítése drága és időigényes. Persze a végső öntözőrendszer ár függ még a terület adottságaitól is, akárcsak a tagoltságától, a nagyságától és a domborzattól.