A76 borbély szalon

Ha egy férfi elhatározza, hogy szakállat növeszt, a legtöbb esetben fogalma sincs arról, hogy melyik típus volna számára ideális, melyik állna neki legjobban. Ezért pár hét arcszőrzetnövesztés után ajánlott szakembert felkeresni, aki segít a fazon kiválasztásában is, aki tudja, hogy melyik típusok a leginkább menők, divatosak. Az A76 borbély szalon szerint jelenleg ezek a legnépszerűbb szakáll típusok. A borosta például örök győztes, amiről nyugodtan kijelenthetjük, hogy minden arctípuson remekül mutat.

Soha nem megy ki a divatból, karakterességet ad az arcnak, markáns, férfias külsőt kölcsönöz. Vonzó és férfias fazon a körszakáll is, amely tulajdonképpen a bajusz és a kecskeszakáll együttesét jelenti. Itt a bajusz és a szakáll összeérve egy kört alkot. A forma erőteljesen kiemeli az alsó arcrészt, így ennél a fazonnál is fontos, hogy csak akkor válassza az úr, ha illik a vonásaihoz. Továbbá módfelett sármos fazon a balbo szakáll, amely abszolút hangsúlyossá teszi az arc előnyös vonalait, és erős karakterességet ad neki.

A legvagányabb választás talán a Full Beard arcszőrzet, mert igazán markáns megjelenést kölcsönöz, megmutatva a valódi férfiasságot. Ez a fazon erősen függ a genetikai adottságoktól, hiszen csakis azok birtokolhatják, akiknek az arcán mindenhol nő a sűrű szőrzet. A teljes arcot eltakaró arcszőrzet a bandholz, amely annál jobban mutat, minél hosszabb és tömöttebb a szakáll. Akinek megfelelő hozzá a genetikája, annak mindenképpen ajánlott kipróbálni.

Kicsit formabontó, furcsa, rendkívüli a Van Dyke szakálltípus, amelynek az utóbbi időben növekedni kezdett a népszerűsége, mégsem egy gyakran látható fazon. Rengeteg férfinak van napjainkban kecskeszakálla, amelyet a szakemberek szív, gyémánt, ovális és szögletes arcformához ajánlanak. Az oldalszakáll egy olyan modell, amelyet csak kevesen viselhetnek teljes pompájában, mert nem minden karakterhez illik. A felsoroltak mellett választható a Garibaldi, az Imperial szakálltípus is, de fontos, hogy a kiválasztott fazon passzoljon az arcformához.