A gázolaj szivattyú speciális üzemanyag ki, és betárolásra gyártott, és tervezett berendezés. A szivattyúk alkalmazási típusainak megfelelően az átfolyási sebességük 40-2000 liter/perc is lehet. Az üzemanyag átfejtésére a lapátos gázolaj szivattyú az ajánlható, amely különböző, választható tápfeszültségekben érhető el. (12, 24, 230, 400 V) Forgalmazásra, és tankolásra a centrifugál szivattyúk a javasolhatók. A fogaskerekes szivattyúk a kenőolaj világában használhatók kifogástalanul. Ezen kívül létezik még tanker autó lefejtő, vagy feltöltő szivattyú is.

A kézi működtetésű gázolaj szivattyúk tulajdonságai közé tartozik a könnyed használhatóságuk, alkalmazhatóságuk, és a mindenképp kedvező, alacsony árfekvésük. A kézi gázolaj szivattyúk felhasználási területe olyan sokoldalú, hogy csak néhányat említünk meg, a teljesség igénye nélkül.

A kézi gázolaj szivattyú alkalmas folyadékok átfejtésére, mintavételezésre, és akár tartályok, csővezetékek folyadék elvezetésére is optimálisak. A kézi gázolaj szivattyúk speciális csatlakozók segítségével közvetlenül hordóra is kapcsolhatók, csatlakoztathatóak. A gázolaj szivattyúk fajtáinak, azonban itt még nincsen vége. A forgó, membrános, dugattyús szivattyúk is a lehetőségek tárházát tágítják, már ami a gázolaj szivattyúk családját illeti. A választék tehát széleskörű, céljainak, terveinek megfelelően ki tudja jelölni az önnek legoptimálisabb készüléket. Mindegy, hogy melyik típusú gázolaj szivattyú mellett dönt, hiszen mindegyik fajta a hosszú élettartam, a kiváló minőség, és a maximális funkcionalitás mintapéldánya. A gázolaj szivattyúk esetében elengedhetetlen a strapabíró, tartós kialakítás, és a különböző kiegészítőkkel történő bővíthetőség. Ezek a kényelmi funkciók mind azt szolgálják, hogy a gázolaj szivattyúval teljesen elégedett lehessen, akár évtizedeken át. A minőség tehát nem kérdés, hanem tény a gázolaj szivattyúk világában. A garantálható hosszú élettartam biztosítja önnek azt, hogy a gázolaj szivattyú nem egy fél éves választás, sokkalta inkább egy fél életre szóló megoldás.