Felelőtlenség lenne úgy nekivágni az utazásnak, hogy nem gondoskodik a gyermeke védelméről. Sajnos a közutakon rengeteg veszély leselkedik az autósokra, ezért nagy hangsúlyt kell helyezni a biztonságra. A tipegők és a kisbabák testi épségét megvédheti a jól kiválasztott gyerekülés, hiszen a mai termékek már nagyon modernek és hatékonyak.

A gyártók természetesen úgy tervezték meg az eszközöket, hogy a kicsiknek is kényelmes legyen az utazás. A kínálatban van menetiránnyal szemben beszerelhető gyerekülés, amely azért lehet előnyös, mert így a kicsik nézelődhetnek, illetve a lábuknak is van elegendő hely.

Azonban egyre többen érdeklődnek a menetiránynak háttal beszerelhető termékek iránt is, amelyek főleg abban az esetben lehetnek előnyösek, ha frontális ütközés történik. Arra azonban fel kell hívnunk a szülők figyelmét, hogy ennek a típusnak hátrányai is lehetnek, hiszen néhány csemetének hányingere lesz ebben a pozícióban,

illetve az ingerek hiánya miatt a kicsik sokkal hamarabb elunhatják magukat. A szülőknek ráadásul nem olyan könnyű hátrafordulni a babához, ha a csecsemő a gyerekülés miatt éppen a másik irányba néz.