regalit hatása

A gyönyörű ásvány jellegzetes színe és márványszerű mintázata elbűvölő látványt nyújt. A regalit hatása elsősorban nyugtató. A viselőjének segíthet a stresszes helyzetek kezelésében és az érzelmi egyensúly fenntartásában. Eredményes lehet a kreatív energiák felszabadításában és az ötletek, illetve az érzések kifejezésében. Növeli az önbizalom és az önbecsülés szintjét.

További pozitívuma, hogy javítja a kommunikációs készségeket, ezáltal könnyebbé válik az új kapcsolatok kiépítése és a meglévő barátságok megerősítése. A regalit hatása az élet szinte minden területén előnyös. Nemcsak ékszer formájában veheti hasznát. Meditáció közben a kezében tarthatja az ásványt vagy elhelyezheti a szoba valamelyik részébe, hogy segítsen elérni a belső nyugalmat és harmóniát.

A rodium felhasználásának területei

Olyan fém, amit a platinafélék családjába sorolnak. A rodium ritka és értékes. A korrózióálló tulajdonsága miatt, széles körben használják különböző ipari és kereskedelmi célokra. A platina bányászata során, mint melléktermék keletkezik. Természetes formában kisebb mennyiségben fordul elő a platinaércben. A fémet magas hőmérsékleten olvasztják, majd speciális módszerekkel tisztítják és finomítják.

Gyakran használják ékszerek bevonásához, különösen a fehérarany kiegészítők esetén. A rodium fokozza a fényességet és a tartósságot. Az elektronikai iparban is jelentős a felhasználása. Legtöbbször érzékeny alkatrészek, mint az érzékelők és csatlakozók készítésére használják. Meg kell említeni, hogy katalizátorként is alkalmazzák az autók kipufogógázának tisztítására.

Milyen szerepet tölt be a jade karkötő?

Nem csupán egy meseszép ékszer, hanem fontos szerepet tölt be a kultúrában és a spirituális gyakorlatokban is. A jade karkötő egyfajta kapocs a múlt és a jelen között. Különleges energiaforrás és szimbólum, ami áthatja a mindennapokat és emlékeztet a belső harmónia fontosságára. Az ősi kínai kultúrában már évezredek óta tisztelik és használják az alapanyagául szolgáló ásványt.

Kifejezetten tartós, az árnyalatait tekintve pedig zöld, fehér vagy szürke lehet. Világszerte bányásszák, de Kína és Közép-Amerika a legjelentősebb lelőhelyei. A jade karkötő magában hordozza az ásvány pozitív energiáit és jelentéseit. Számos vallásban a bölcsesség, a békesség és a harmónia jelképeként tisztelik. A kiegészítő viselése segíthet csökkenteni a stresszt és erősíteni az önbizalmat.

Az achát karkötő meghozza a szerencsét

Amellett, hogy gyönyörű, a természetes szépség és energetikai tulajdonságok összefoglalásának kifejezője is. Az achát karkötő széles választékban érhető el, szóval mindenki ráakadhat arra a modellre, amelyik tökéletesen passzol a stílusához. Jól illeszkedik a mindennapi és az alkalmi öltözetekhez egyaránt. Az alapanyagát képző ásvány különböző árnyalatokban és mintázatokban pompázik.

Sok országban bányásszák és számos kultúrában tisztelik, illetve használják spirituális célokra. Segíthet megteremteni a belső békét és megtartani a pozitív energiákat. Az achát karkötő készítésekor gyakran a különböző színű és mintázatú ásványokat kombinálják annak érdekében, hogy egyedi és lenyűgöző darabokat alkossanak. Sokan azon a véleményen vannak, hogy a viselése szerencsét hoz és elűzni a negatív energiákat.