Autós körökben sokszor vitatéma a megfelelő gumiméret, holott a gyártók pontos adatokat adnak arról, hogy az adott modell melyik gumiabroncs típusokkal használható biztonságosan. Igaz, hogy vannak olyan járművek, amelyekhez több méretet is megadtak, de ez sem jelenti azt, hogy egyik jobb lenne a másiknál, hanem a nagyon precíz vizsgálatok alapján, mindegyik kielégítően szerepelt.

Ennek ellenére állandóan megy a vita, hogy egy 215 55 R16 méretű gumiabroncs jobb vagy rosszabb egy ennél kisebb változatnál. Természetesen ez attól függ, hogy milyen autóról van szó, hiszen a kerékméreteket aszerint állapítják meg, hogy milyen típusú, méretű és súlyú gépjárműre kerülnek fel. Továbbá, a kérdés megválaszolásához az is figyelembe kell venni, hogy a tervezők, gyártók egyértelműen kijelentették, hogy adott gépkocsi esetében az a legjobb verzió, amivel a gyártósorról lekerül.

Tehát, ha 215 55 R16 felirat van a keréken, akkor az a legoptimálisabb választás csere alkalmával is, ha egyéb, akkor az. Ugyanakkor, ha a 215 55 R16 mellett más is szerepel az útmutatóban, akkor biztonság szempontjából az is tökéletesen megfelel. Az más kérdés, hogy egy szélesebb gumival nehezebben kormányozható a kocsi és az is egyéni belátásra van bízva, hogy ezzel néz ki jobban, vagy a keskenyebb, kisebb átmérőjű abronccsal.

Sokáig inkább a kisebb méretek voltak népszerűek és ha volt választási lehetőség, akkor a többség ezek mellett döntött, mondván, hogy jobban fut a járgány, könnyebben navigálható, jobban tapad. Ellenben ez sofőrtől is függ, hiszen mindenki másként éli meg a vezetést. Ma azonban sokkal többen keresik a 215 55 R16 és a hasonló kaliberű termékeket, mivel megváltoztak az igények, elvárások.

Ezzel sincs baj, amíg a gyári előírásokat betartják és tudnak alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez. A forgalmazók sem akadályoznak senkit a 215 55 R16 modell vásárlásában. Többféle márka produktumát is elérhetővé teszik a vásárlóknak, ráadásul időközönként igen jelentős kedvezményekkel. Azonban arra ők is felhívják a figyelmet, hogy csak akkor tegyen valaki 215 55 R16 gumit az autójára, ha szerepel ez is az útmutatóban.