Erre a kérdésre nem lehet általános választ adni. Vannak, akik nagy sikereket érnek el vele és vannak, akik elvéreznek rajta. De mindenképp említésre méltó, hogy a webáruház bérlésnek számos előnye van. Aki kevesebbet szeretne befektetni egy webáruház elindításába, és minél kevesebbet költeni annak üzemeltetésére, az a webáruház bérlést választja.

A webáruház bérlés nagy előnye, hogy a tulajdonosok egy teljesen kész rendszert kapnak, bármilyen szoftver telepítése nélkül, melyet akár azonnal üzembe is lehet helyezni. A szoftver a szolgáltató tárhelyéről fut, ezért a webáruház tulajdonosnak nem kell külön tárhelyet bérelnie vagy vennie, viszont a szoftverhez és annak forrásához nem férhet hozzá. A biztonsági és egyéb frissítések, új funkciók automatikusan bekerülnek a rendszerbe, mivel az egy központi tárhelyről működik, tehát folyamatosan új funkciókkal, lehetőségekkel bővül a webáruház, amiért a webshop tulajdonosának nem kell semmit sem tennie vagy fizetnie. A webáruház bérlés így válik nagyon költséghatékonnyá, hiszen a bérleti díja is csupán pár százaléka egy webáruház készítési árnak.

Sokan nem is gondolnák, hogy a bérelt webáruházak designja is igényre szabható, kinézete és szerkezete bármikor átalakítható, nem csak a webáruház készítés során megtervezett webshopoké, így senki nem fogja tudni megmondani, hogy az bérelt vagy saját webáruház. Másik nagy előnye, hogy nincs semmiféle kötelezettség, hűségidő, ha a webáruház mégsem hozna nyereséget tulajdonosának, a webáruház bérlést bármikor fel lehet mondani, így sokkal kisebb lesz a veszteség is. Mind emellett, a bérelt webáruházakhoz ingyenes ügyfélszolgálat is jár, ha tulajdonosnak bármilyen kérdése merülne fel vagy segítségre, tanácsra lenne szüksége.