FR Dental foghúzás

Sok olyan fogbetegség létezik, amelyek esetében már nem lehetséges helyreállítani az adott rágószervet, így annak eltávolítását javasolják a fogorvosok. Ilyen például az íny alatt letörött fog, a sikertelen gyökérkezelés, az előrehaladott fogágybetegség stb. Érdemes átolvasnod az FR Dental foghúzásról írt tájékoztatóját. Ha muszáj kihúzni a beteg fogat, akkor nincs más hátra, át kell esni az eljáráson. A fog eltávolítása javasolt erősen gyulladt rágószerv esetében, ha annak megtartása más kezelésekkel nem lehetséges, de akkor is elvégzi a szakember, ha a páciens maga dönt így.

Előfordul, hogy gyökérkezelés közben eltörik a fog, azt ki kell húzni, ha a bölcsességfog visszatérő panaszokat okoz, akkor ennek az eltávolítása is szükségessé válik. Ajánlott némely fogak eltávolítása fogszabályozós kezeléshez, helyhiány esetén, valamint teljes vagy majdnem teljes, állcsontot érintő implantációs kezeléshez indokolt lehet azoknak a fogaknak az eltávolítása, amelyek hosszútávon kockázatot jelenthetnek a kezelés sikerére, tartósságára.

A legtöbb ember felteszi a kérdést, miszerint fájdalmas-e a beavatkozás? Erre a kérdésre az a határozott válasz, hogy nem, a foghúzás csak a legritkább esetekben járhat némi kínnal. Ez is csak órákkal a kezelést követően jelentkezik, amikor elmúlik a helyi érzéstelenítés hatása. Tolerálhatóvá válik vagy teljesen megszűnik a kellemetlenség gyakran fájdalomcsillapítás nélkül, esetleg egyetlen fájdalomcsillapító alkalmazásával.

Azoknak a pácienseknek, akik sebészeti foghúzáson esnek át, valamennyivel több kellemetlenségre és hosszabb gyógyulási időre kell felkészülniük a foghúzást követő napokban. Annak érdekében, hogy a regenerálódás gyorsan és panaszmentesen történjen, a szakorvos utasításait mindenképpen be kell tartani. Ezek közé sorolható a fokozott odafigyelés az általános szájhigiéniára, a dohányzás, alkoholfogyasztás mellőzése, de tejterméket sem ajánlott fogyasztani a foghúzást követő napokban. Minden további információt megtalálsz a foghúzásról a frdental.hu weboldalon.