szoba ajtó

A nyílászárók területén, laikusként bizony alaposan meggyűlhet a bajunk a tökéletes példány megtalálásával. Ezért az alábbi cikkben a szoba ajtó választásban nyújtunk egy kis segítséget. Tulajdonképpen az anyagösszetételt tekintve, több csoportot különböztethetünk meg egymástól, méghozzá a CPL, a dekorfóliás, az MDP és az üvegajtókat.

Amennyiben ár szerint növekvő sorrendbe akarnánk tenni ezeket, biztosan az MDP állna elöl, ezt követné a CPL, a dekorfóliás, majd pedig az üveg. Lényegében a CPL szoba ajtó mondható a leginkább strapabíró példánynak mind közül. Remekül képes ellenállni a karcolásoknak, a hőnek, sőt, még a vegyszereknek is. Ami a dekorfóliás darabokat illeti, főként a precíz kivitelezés és a kiváló minőség jellemzi.

Az MDP már egy sokkal olcsóbb példány, azonban ár-érték arányban rendkívül kiemelkedik a mezőnyből. Különleges kivitelezése miatt nem igényli a nagyobb fokú ápolást, sőt, tartós is. Az üvegből készült szoba ajtók legfőbb előnye pedig, hogy képesek rendkívül világossá varázsolni még az alapvetően sötét szobákat is.