Nővér papucs

Az egészségügyben dolgozóknak nemcsak a ruha, hanem a speciális lábbeli is fontos. A nővér papucs nagy kényelemmel bír, hiszen mindig sok a teendő ebben a munkakörben.

A sok állás és járás mindenképp igénybe veszi a lábat. Ha a lábbeli nem alkalmazkodik ehhez, bizony az ápolóból az évek alatt könnyen ápolt lesz. Ezért fontos a megfelelő nővér papucs beszerzése, ami annyiban különbözik a hagyományostól, hogy a formája követi a lábfej anatómiáját.

Az egész napos megterhelő munka fizikailag is igénybe veszi a lábakat, ami miatt elengedhetetlen a talpnak és bokának jól kialakított szerkezet. A nővér papucs semmiben sem különbözik a többi egészségügyi dolgozónak használt lábbelitől. A lényege, hogy megfelelő tartást biztosítson az egész napi munka során, elsősorban a lábaknak, de ezen keresztül az egész testnek.

A nem megfelelő lábbeliben az ember gyorsabban kifárad és könnyen jelentkezhet hát-, váll- és lábfájdalom is. Akinek túlsúlya van, azoknak különösen oda kell figyelniük, hogy mit viselnek a lábukon, hiszen a súlytöbblet külön terhet ró az ízületekre és az egész struktúrára is.