szélvédőcsere Budapest
Jól látszik egy szélvédőn, amikor az már cserére szorul. Nyilván a szélvédőcsere Budapest városában nemcsak akkor végzendő el, amikor az teljesen be van törve, esetleg olyan ütések, karcolások borítják, amik teljesen ellehetetlenítik a vezetést. Ha a magasból ráesett valami vagy egy nagyobb kő okozott egy horpadást, repedést, akkor egy percig sem szabad várni ezzel.
Ilyenkor nemcsak azért kötelező a mihamarabbi szélvédőcsere Budapest településén, mert ugye nem lehet normálisan, biztonságosan közlekedni, hanem azért is, mert ennek az üvegnek egyéb funkciója is van. Sokan nincsenek tisztában a szélvédő merevítő szerepével.

Egy nagyobb repedés, ütés következtében szinte biztos, hogy csökken ennek a funkciónak a hatékonysága. Emiatt egy estleges ütközéskor nem tudja olyan mértékben megvédeni az utasait, mint ahogyan kellene. Tehát a sérült üveg két okból sem mondható biztonságosnak.
Továbbá a szélvédőcsere Budapest városában már csak azért is lényeges, mert biztos, hogy egy műszaki vizsga során azonnal visszautasítják a kocsit. Sőt, a rendőrök is figyelnek már a repedt szélvédős gépjárművekre. Ha azt látják, hogy a sérülés a sofőr előtt található, esetleg akadályozza a vezetést, kilátást, akkor számítani lehet egy nagyobb büntetésre is.

Gyakori kérdések a szélvédő repedés kapcsán

Minél többet vezet az ember, annál inkább nő az esélye annak, hogy valami felpattan az útról és a szélvédőn landol. A kőfelverődés okozta szélvédő repedés az egyik legismertebb és egyben legkellemetlenebb jelenség. Szerencsére sok esetben orvosolható a helyzet. A tulajdonosokat persze érdekli, hogy egy javított szélvédővel is át fog menni a műszaki vizsgán a verda.
A kérdésre a válasz pedig az igen, hiszen a kőfelverődés okozta szélvédő repedés javítása visszaadja a tartozék eredeti külsejét. Milyen nyom marad a szerelést követően? Ugye sokféle módon sérülhet meg az üveg és minden fajta szerelés után marad egy kicsi, szinte észrevehetetlen nyom. A szélvédő repedés akkor is javítható, ha egy régebbi sérülésről van szó, de arra számítani lehet, hogy az esetek nagy többségében a végeredmény nem lesz tökéletes.