római függöny

A lakástextilek is haladnak a korral, akárcsak a bútorok és egyéb berendezési tárgyak. A praktikusság és szépség jegyében sok újdonságot lehet találni a boltokban. Az egyik ilyen a római függöny, amit nevezhetünk újdonságnak, pedig valójában régi. A más néven raffroló ugyanis nem is új keletű találmány, hanem klasszikus jelenség.

Az szintén vitathatatlan, hogy a hagyományostól a modernig bármilyen stílusban igényes megoldás. A letisztult stílusnak egyre több követője van, a lakberendezésben így a kevesebb több elve előkelő helyet kap. A római függöny tökéletesen illik ehhez az irányelvhez, mivel letisztult megjelenésű árnyékoló, ami bármilyen stílusú helyiségben megállja a helyét.

Az egyik igen nagy előnye, hogy takarékosan bánik az anyaggal és egyéb függönyözési megoldásokkal együtt kiválóan használható. A római függöny tehát ízléses kiegészítője az enteriőrnek, ami ugyanakkor praktikus és takarékos is. A tisztítása is egyszerű, ami csak növeli az amúgy egyre növekvő népszerűségét.

A függönynehezék fontos eleme a lakás berendezésének

Egy kellemes színű és anyagú, szép esésű függöny a szoba dísze is lehet. Hogy a hatás tökéletes legyen, kell hozzá pár függönynehezék. Ahogy a ruhákon a gomboknak, táskákon a csatoknak, úgy a lakástextileken a hasznos kiegészítőknek ugyanolyan fontos szerepük van. A függöny esetében a nehezékek apró ólomból készült lapocskák a sarkait hivatottak kihúzni, megakadályozva a kifordulásukat. Ezek használatával a tartása sokkal szebb, jobban érvényesülnek rajta a minták és színek.

A függönynehezék alkalmazása valóban gyerekjáték. A függönysálak két oldalában az elszegésben, felhajtásban hagyni kell egy kis helyet, tasakot, ahol be kell csúsztatni a súlyt. Ezt mosás előtt egyszerűen ki lehet és kell venni. A függönynehezék nagyon jó áron beszerezhető a piramisfuggony.hu webshopból, ahol mindent megtalálunk, ami a lakástextilek kategóriájába esik, ugyanakkor az anyagok és kiegészítők is helyet kapnak a kínálatban, rendkívül széles felhozatalban.