tetőfelújítás

Kellene már a házán egy kis tatarozás? Semmilyen felújítási munkálat sem olcsó mulatság, így érdemes igen gondosan megtervezni, hogy pontosan mibe és mikor szeretne belevágni. Az egyik legdrágább szegmens a tetőfelújítás. Mielőtt megszületne a végleges döntés arról, hogy teljes beavatkozásra volna szükség vagy pedig csak egy-két javítási feladatot kellene elvégezni, előnyös szakemberek által felmérni a meglévő állapotokat.

A tetőszerkezet alapjául a szarufák szolgálnak, így azokra mindig különös figyelmet kell szentelni. Mindig legyen gondja arra is, milyen kivitelező brigádot fogad fel a tetőfelújítás elvégzésére! Igyekezzen olyan csapatot választani, amelyikkel már van közös múltjuk vagy már dolgozott valamelyik ismerősénél!

Fokozott figyelmet érdemel a kültéri falburkolat

Hasonlóképpen ajánlatos eljárni a tökéletes kültéri falburkolat megválasztása és annak a kivitelezőjének az eldöntésénél is. Az ingatlanoknál igaz ugyan, hogy nagy jelentőséggel bír az esztétikum is, azonban az teljes mértékben eltörpül a szigetelőképesség fontossága mellett. Márpedig a falak ilyen jellegű kialakítása, úgymond vastagítása pontosan ez utóbbiról szól.

A kültéri falburkolat nagymértékben lecsökkentheti a téli fűtésszámlán feltüntetett értékeket, illetve a nyári áramfogyasztásának a mértéke is szignifikánsan mérséklődni fog. Megéri belevágni egy ilyen jellegű befektetésbe is, ha hosszútávon gondolkodik. A milyenségével kapcsolatban konzultáljon hozzáértő személlyel!

Nagy jelentőséggel bír a homlokzati hőszigetelés

Hasonlóan hasznos akció a homlokzati hőszigetelés is. Amikor az energia spórolásáról beszél valaki az ingatlanok szempontjából, akkor efféle dolgokra kell elsősorban gondolnia, mint a feljebb említettek. Ha növelni szeretné az energetikai hatékonyságot, elkerülné a hőveszteséget, illetve a túlzott felmelegedést, akkor mindenképpen vegye latba ezt a lehetőséget is! A homlokzati hőszigetelés a ház külsejét is nagyban meg fogja változtatni, mintha csak új helyre költözött volna!

Ha van elegendő megtakarítása ahhoz, hogy belevágjon a projektbe, ne habozzon, mert összességében megéri még így is, hogy valóban egy nagyobb horderejű, pénztárcát nem kímélő beruházásról van szó! Egyébként a felsorolt pozitív tulajdonságok mellett, plusz érvként felhozható az ingatlan értékének növelése is. Tehát, ha egyszer netán eladni kívánná, akkor sem veszítené el a felújításokra szánt összegeket.

Az erkély beépítés szintén hasznos

Teljesen másféle, viszont ugyancsak hasznos beruházás az erkély beépítés, hiszen megnövelheti a belterének különböző célú felhasználási méretét. Ha pedig hozzáépítési, bővítési műveletről van szó, szükséges volna a ház falaihoz hasonlóan megcsinálni az erkély beépítés szigetelését is, mert akkor válhat teljes értékűvé a dolog.

Ezt egyre többen alkalmazzák a kisebb alapterületű lakások, de családi, kertes házaknál sem ritka jelenség, hiszen gyakorlatilag a teraszt vagy a téli kertet alakítják át ilyen formán. A kivitelezésénél nagyon meghatározó lehet, hogy milyen építőanyagokkal szeretné a műveletet végrehajtatni. Azon kívül a méretek, amik leginkább befolyásolhatják a végső fizetendő összeget.