biciklizés előnyei

Nem kell szakembernek lennünk ahhoz, hogy magunktól felsoroljuk, milyen előnyökkel jár a kerékpáros közlekedés. A biciklizés előnyei rendkívül sokrétűek, hiszen több szempontból is megközelíthetőek. Amit a legtöbben kiemelnek ezzel kapcsolatban, az egészégre gyakorolt hatása. Átmozgatja az egész testet, miközben eljutunk a kijelölt célunkig, még akkor is, ha az csupán a közeli kisbolt. Amikor kikapcsolódásra vágyunk, akkor is kerékpárra pattanhatunk és eggyé válhatunk a természettel. Nemcsak a testnek, de a szellemnek is jót tesz egy hosszabb tekerés, noha nem feltétlenül a zsúfolt városi környezetben, ahol mindent és mindenkit kerülgetni kell, de egy erdei vagy országúton nagyobb táv megtétele kimondottan jót tesz az elmének, segít kikapcsolni és feldolgozni a stresszes hétköznapok hatását. Szóval kitisztul a fejünk és más szemmel látjuk majd a világot. A biciklizés előnyei közé a közlekedés is beletartozik. Minél többen választanák a kerékpárt, annál kevésbé lennének zsúfoltak az utak.

A biciklizés hatása változást hoz

Ezek a hatások pedig elég gyorsan érezhetővé válnak. Egy kiadós túra után megvan rá az esély, hogy bizony érezni fogjuk a megmozgatott izmokat, ami egyértelműen pozitív jelzésként fogható fel a szervezetünk részéről. A biciklizés hatása pozitívnak számít, testileg és szellemileg egyaránt. Nem tartozik a feltétlenül költséges hobbik közé. Attól függ, hogy mennyire lovaljuk bele magunkat a kerékpár megvételébe. Egy új e-bike értelemszerűen nem olcsó mulatság, viszont egy alap cross bringával már meghódíthatjuk a közeli vidéki utakat. Ráadásul velünk tarthat a család minden tagja, ami igazán remek hétvégi kikapcsolódásnak számít. A biciklizés hatása kortól és nemtől függetlenül, mindenkire nézve pozitív.

Kerékpár tisztítás és karbantartás

Nagyjából ennyi is elég lenne ahhoz, hogy sokáig élvezhessük a kétkerekű problémamentes működését. Sok esetben azért jelentkeznek idő előtt a különféle gondok, mert elfelejtjük, hogy mennyire lényeges a kerékpár tisztítás. Ez nemcsak a váz letörölgetésében merül ki, hanem a hajtás megtisztításában és újrakenésében is. Sokan tisztítás nélkül olajozzák a láncot, ami jó ötletnek tűnhet, viszont így csak egyre jobban gyűlik rá a kosz, ami hamarabb elkoptatja a fogaskerekeket és a váltó működését is negatívan befolyásolhatja. A kerékpár tisztítás során ne használjunk agresszív tisztítószereket, mert kárt tehetünk a fényezésben! A magasnyomású mosóval is csak óvatosan bánjunk, mert kimoshatjuk a kenőanyagot olyan helyekről, ahonnan nem kéne, például a kerékagyból, fejcsapágyból, középrészből, stb…

Örök kérdés, hogy milyen elektromos kerékpárt vegyek?

Még mindig elég drágák, viszont sok egyszerűbb modell már elérhetőbb áron szerezhető be. A kérdés viszont még mindig áll. Milyen elektromos kerékpárt vegyek városi használatra vagy terepre, esetleg országúti tekeréshez? Először győződjünk meg arról, hogy mennyit szánunk egy ilyen bringára! Tehát, arra a kérdésre, hogy milyen elektromos kerékpárt vegyek, elsősorban a pénztárcánk fog választ adni. Ehhez mérten kiválasztható az ideális modell a kívánt kategóriában, ami szintén lehet MTB, városi, cross, esetleg országúti.