monokristályos napelem

Egyre többen gondolkodnak úgy és nem véletlenül, hogy igyekeznek olyan megoldásokba fektetni, amikkel jelentősen csökkenthetik az energiaköltségeket. Az áramfogyasztás folyamatosan nő, hiszen a legtöbb modern berendezésnek erre van szüksége a működéshez. A saját termelésre már könnyen van mód a monokristályos napelem panelek felszerelésével.

Ezek a szerkezetek, hála az új technológiás shingle cellák közvetlen összeköttetésének, ami csökkenti a belső ellenállást, akár 22,69% kihozhatnak magukból. Bár ez még messze van a100 %-tól, de még így is a monokristályos napelem az, ami magasan élen jár a termelési potenciálban. Ami viszont hátrányára válik, hogy a szórt fényt nehezebben tudja hasznosítani.

Összességében mégis megéri a befektetést, mert a tiszta időben bőven megtermeli azt, ami elvárható tőle, csak tudni kell tárolni az ekkor kinyert energiát. A monokristályos napelem több méretben, ennek megfelelő teljesítményben rendelhető meg. A felhelyezése során érdemes figyelni a tájolásra, dőlésszögre, amely paraméterek célszerű megválasztásával további plusz kilowattok sajtolhatóak ki belőle.