akácméz

Azok a személyek, akik az egészséges életmód elkötelezett hívei, valószínűleg rendszeresen fogyasztanak mézet. Az igazi hungarikumnak számító akácméz az egyik legnépszerűbb natúrtermék a piacon. Az akácméz már a külső jegyeinek a tekintetében is roppant vonzó tulajdonságokat tud a magáénak, az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásairól nem is beszélve.

A szóban forgó méz fő alapanyaga, amint azt a neve is remekül sejteti, az akácvirág. A bio produktum az illatában is ezt a bájos virágot idézi, árnyalatában pedig változatos skálát jár be, a színtelentől egészen a világos sárgáig tartó színállományban. Az akácméz ízében kellemesen lágy, édeskés. Mivel roppant magas gyümölcscukor tartalommal rendelkezik, huzamosabb ideig megőrzi a folyékony állagát.

Az akácméz hatása a szervezetünkre elképesztő! Rendszeres fogyasztása nemcsak az immunrendszert és az emésztőrendszert erősíti, de a méregtelenítési folyamatokban is nagy szerepet játszik, illetve a felső légúti megbetegedések leküzdésében szintén hatékonynak bizonyul.