Baumit vödrös glett

A gipszkarton egy számtalan módon használható építőanyag, amit praktikus és könnyű alkalmazásának köszönhetően sokszor előnyben részesítenek az építőiparban. A gipszkarton lapokból készült előtétfal, válaszfal, térelválasztó elem vagy álmennyezet kialakításának végső fázisa, a festés előtt azonban a felületet megfelelően elő kell készíteni, a hibákat, egyenetlenségeket ki kell javítani, amihez tökéletes választás a Baumit vödrös glett.

A 18 kg-os kiszerelésben kapható, készre kevert glettanyag a gipszkarton szerkezetek hézagkitöltésére is alkalmazható, papír hézagerősítő csík és bandázsoló gép használatával. A Baumit vödrös glett kizárólag beltéri felhasználásra, Q1-Q4 között minden rétegben ajánlott, könnyen felvihető kézzel, hengerrel vagy gépi szórással.

A Baumit vödrös glett felhordása előtt fontos a felület egyenetlenségeinek kijavítása, a kiálló és puha, laza részek eltávolítása. A portalanított felületre a glettanyagot egy rétegben kell felvinni, aminek vastagsága nem lehet több 5 mm-nél. Ha szükséges a teljes száradás után újabb rétegek felvitele lehetséges.