A mai modern mezőgazdaságban elég sok dolgot másképpen oldanak meg, mint régen. Például az öntözés terén nagy segítséget nyújt a csepegtető csőrendszer, amelyet a növények elültetése előtt kell telepíteni a föld felszínére. Amikor elhelyezik a földre ezt a hosszú csövet, akkor meg kell bizonyosodni arról, hogy az egyenes, nem törik meg sehol és nem csavarodik össze.

Továbbá figyelni kell arra, hogy a gyártó által megjelölt rész felfele nézzen. Ezt követően érdemes egy nyomáspróbát végezni és leellenőrizni, hogy megfelelően működik mindenhol és ott szivárog a víz, ahol annak kell. Csak ez után következik az ültetés, legtöbbször a kijelölt lyukak mentén, hogy a növény megfelelő mértékű vizet kapja, közvetlenül a csepegtető rendszerből.

Ez a fajta öntözés megfelelő az uborkának, dinnyének, paprikának és még sok egyéb mezőgazdasági terménynek is. Így nem kell folyamatosan azzal foglalkoznia, hogy vizet hord a földjére, hogy megfelelően növekedjenek a növényei. Lehetőséget biztosít arra is, hogy nagyobb mennyiségben termesszen.