inverteres klíma

Manapság már annyi fajta elektromos árucikkel találkozhatunk a piacon, hogy nagyon sokszor nehéz eldöntenünk, melyik változat lenne számunkra a leginkább megfelelőbb. Nem lehetünk mindenféle kütyünek a szakértői. Amikor például felmerül a kérdés, hogy inverteres klíma vagy más működési elvű berendezés kerüljön fel a vevőpultra, akkor sem biztos, hogy relevánsan tudnánk a kettőt mérlegre helyezni.

Az inverteres klíma előnye több szempontból is meghatározó lehet, hogy mellette határozzuk el magunkat. Ennél a típusnál nincs akkora hőmérsékletingadozás, mint a hagyományos verzió esetében, továbbá az energiatakarékossága is bámulatra méltó. Ez azért van így, mert ennek a légkondicionálónak a teljesítménye nem állandó, önmagát képes szabályozni.

Mindig csak annyira hűt vagy fűt, amennyire éppen szükség van. Folyamatosan tartja az általunk beállított hőmérsékletet. A kompresszor szinte sohasem dübörög teljes gőzzel, ezért a gépezet halkan, szinte észrevétlenül duruzsol. Az inverteres klíma élettartama is hosszabb az átlagosnál, ami szintén nem egy elhanyagolható szempont a vásárlásnál.