kandalló kémény ár

Egyes fűtőtestek fontos része a füstelvezető rendszer. Feladata az égés során keletkező gázok eltávolítása. A megépítéshez különféle anyagokat használnak, ami érthetően kihat a kandalló kémény ár magasságára is. Manapság sok vásárló a könnyűszerkezetes megoldásokat részesíti előnyben, amelyek csöveket, csatlakozó elemeket és huzatszabályozókat tartalmaznak.

A kandalloepites.hu webáruházban minden alkatrészt jutányos költségeken belül tud megvásárolni. A kandalló kémény ár sem kivétel ez alól. Ennek összeszereléséhez egy- és kétfalú csöveket használnak, amelyek átmérője 100-200 mm, a falának vastagsága pedig legfeljebb 2 mm.

Jelenleg a modern csövet a csőbe csatlakozási rendszert alkalmazzák a szükséges hosszúság biztosításához. A könyök szintén fontos elem a konstrukcióban, mivel biztosítja a kapcsolatot a rendszeren belül és lehetővé teszi a füstnek a kívánt irányba történő elvezetését. A hagyományos könyök 45 vagy 90 fokos hajlítással rendelkezik. Ez az érték szintén befolyásolja a kapott kandalló kémény árat.

Kandallóépítés csak hőálló ragasztóval

A közelmúltban egyre gyakrabban találkozhatunk kandallókkal vagy kályhákkal az otthonok belső tereiben. Ezek a termékek tökéletesen hangsúlyozzák a szoba kialakítását és különleges kényelmet biztosítanak, de csak abban az esetben lesznek tartósak, ha hőálló ragasztó felhasználásával telepítették ezeket.

Ezen kívül, a kisebb hőveszteség érdekében különböző burkolatokkal teszik még hatékonyabbá a működésüket. Ha úgy dönt, hogy az otthonába kandallót telepít, akkor Önnek is ilyen keveréket kell vásárolnia! Kályha vagy kandalló építésénél speciális tűzálló anyagokat használnak, beleértve a már említett hőálló ragasztót is, a szerkezet szilárdsága érdekében.

Ez megerősített szálak és tűzálló töltőanyagok felhasználásával készül. Ezek a szerkezetet tartóssá és rugalmassá teszik, ami ellenáll a magas hőmérsékletnek, valamint megakadályozzák a felület hasadását. A hőálló ragasztó keveréket téglakemencék, kandallók és még kémények vakolásához és javításához is használják.