2 ütemű motorolaj

Elsősorban tisztázzuk, nem az autóba, hanem a motoros kisgépekhez lesz rá szükség vagy azoknak, akik régi típusú motorkerékpárokkal nosztalgiáznak. Hogy miért kell ezekbe 2 ütemű motorolaj?

A benzines láncfűrész, fűkasza és a régi típusú járgányok kétüteműek, ebből adódóan keverékkenésűek, tehát a meghajtó anyaghoz szükséges keverni az olajat, aminek feladata csökkenteni a súrlódást és a kopást. Természetesen, aki megvásárolt egy új, esetleg drága és márkás gépet, annak az a célja, hogy minél tovább szolgálja a feladatát, így nem mindegy milyen 2 ütemű motorolaj kerül használatba. A legtöbb gép- és szerszámgyártó cégnek nincs saját készítésű olaj, ezért a márkahűség nem feltétlenül fontos.

Ami viszont lényeges, az a 2 ütemű motorolaj előállítási technológiáját illeti, a szakértők pedig mind megegyeznek abban, hogy a szintetikus 2T olajok képezik a csúcsminőséget jelenleg. A legolcsóbb szintetikus változat is messze meghaladja a legdrágább ásványinak a képességeit. A választékunk elsőrendű, keresse bátran!