Azért, hogy ne legyen olyan könnyű dolgunk, vízipipából is nagyon sokféle változatot különböztethetünk meg. Első látásra mindegyik egyformának tűnhet, csupán a dizájn változik valamicskét.

A szír vízipipa viszont igazi ritkaságnak számít manapság, mivel ez már a prémiumkategóriát képezi. A leginkább elterjedt modelleknek az egyiptomi és török modellek számítanak, szír vízipipát csak elvétve találni. Természetesen, itt most az eredetiről van szó és nem holmi kínai utánzatról, mert abból viszont van szép számmal.

Aki teheti, az inkább kerülje az ilyen termékeket, még a csábító, alacsony ár ellenére is! A rossz minőségű alapanyagokból előállított pipáknak egészségkárosító hatása is lehet.

Ellenben az eredeti szír vízipipával, ami nemcsak egy dekoratív darabnak számít a díszítettségének köszönhetően, hanem tökéletesen visszaadja a tevékenység ősi hagyományát, amiért ma már szerte a világon emberek ezrei rajonganak. A vizipipawebaruhaz.hu termékei között kiváló szír vízipipák találhatóak, amelyek csak a rendelésre várnak.