Megfigyelhető, hogy manapság elképesztő gyorsasággal fejlődnek az elektronikai termékek. Ez alól a porszívó sem kivétel, amibe papír vagy textil porzsák elhelyezése javasolt.

Az, hogy melyik a megfelelő választás, sok mindentől függ, de ezt a kérdést alapvetően az adott készülék típusa, márkája és gyártási éve dönti el. A papír porzsák jellemzően egyszer használatos termék, amit a szemétbe kell dobni a takarítás után. Ezzel szemben, a textil porzsák úgy lett kifejlesztve, hogy többször is igénybe lehessen venni. Mivel csak a sokadik alkalom után kell kivenni, ezért rendkívül gazdaságos a használata. Egy alapos mosást követően, visszahelyezhető a porszívóba és máris készen áll a következő menetre.

Természetesen a textil porzsák sem használható végtelen ideig. Ha azt veszi észre, hogy az anyag jelentős mértékben elhasználódott, időközben sérültté vált vagy kilyukadt, akkor elérkezett a csere ideje. Mivel ez általában csak hosszú idő után következik be, így ritkán van szüksége arra, hogy új textil porzsákot vásároljon.