Nagyon komfortos és rendkívül praktikus közlekedési eszköz. Talán ezért szeretik annyian és emiatt választják manapság is olyan nagy számban ezt a típust. A trekking kerékpár vázszögei úgy lettek megtervezve, hogy azok minden esetben kényelmes testtartást teremtsenek bringázás közben.

Ehhez még párosul a széles ülés is, aminek rendkívül jó a rugózása. Ezek olyan bringák, amikről ha leszállunk már alig várjuk, hogy a következő alkalommal ismét a nyeregben legyünk.

A nagy kerekeknek köszönhetően, alig fogjuk megérezni a kisebb bukkanókat az úton és a rázkódásokat egyébként is elnyelik az ülésrugók. Mivel kerékpározás közben végig egyenes marad a hátgerinc, ezért a trekking kerékpár nem fog olyan megterhelőnek tűnni, mint például egy országúti modell esetében.

Rengeteg tartozékkal szerelhetjük fel, mert így használhatjuk ki igazán praktikusan. A csomagtartónak köszönhetően, könnyedén elhelyezetünk rajta kerékpáros oldaltáskákat is. Minden el fog férni ezekben, amire csak szükségünk lesz. Még horgászni is elmehetünk a trekking kerékpárral és vihetjük az egész felszerelést.