zero waste mosás

Egyre többen vágnak bele a nulla hulladék mosásba, takarításba, ami nemcsak nekünk, embereknek, hanem a bolygónak is jó. A zero waste mosás fentarthatóbb életet biztosít. Persze, ha most kezdünk bele, nem fog menni egyik pillanatról a másikra, de ha kitartunk, jobbá tehetjük a környezetünket. A lényege, hogy az eldobható dolgok helyett, tisztítható alternatívákat használjunk.

A zero waste mosásba tartozik például a konyharuha, a törlőkendő, a zsebkendő, a szalvéta, a pelenkabetét és az arctisztító korong is. Ha azt vesszük, hogy mennyi energia kell mondjuk egy eldobható termék előállításához, majd újrahasznosításához, a mosógépet pedig így is úgy is bekapcsoljuk, akkor mindenképpen a mosható termékek nyernek.

A zero waste mosás környezetkímélő megoldás, természetes és az anyagok együtt tisztíthatóak a ruhákkal, nem kell pluszban még egyszer elindítani a gépet. Ha imádjuk az illatos ruhákat, használjunk mosóparfümöt, ami nem rakódik le a viseletünk szálai között, így a kecske is jól lakik és a káposzta is megmarad.