kályhacső

A szilárd tüzelőanyaggal üzemeltetett kandallók és sparheltek esetében a füst elvezetésének módja mindenképp biztonságos kell legyen. A kandalloepites.hu webáruházban kizárólag minősített és a jelenleg hatályban lévő szabványoknak megfelelő kályhacső található, különféle kivitelben és méretben. Fellelhetőek itt a fekete acél és saválló, valamint szürke színű darabok is, 130-200 mm közötti átmérővel. Az acél kályhacső elérhető 1,5 mm vastagsággal is, de ezek csak kályhákkal és mobil kandallókkal való alkalmazásra ajánlottak.

Beépített kandallók esetében kizárólag a legalább 2 mm vastagsággal rendelkező kályhacső a megfelelő. A webshopot működtető cég továbbá az érdeklődők rendelkezésére áll az olyan kiegészítők terén is, mint amilyenek az idomok, a könyökök és a kerámiakémény bekötő idomok. Vásárlás esetén a kályhacső hosszúsága is fontos paraméternek számít, ugyanis a túl hosszú füstcső szakaszok hődobként funkcionálnak, vagyis igen jelentős hőteljesítményt vonnak el és huzatvesztést is előidézhetnek.

A korszerű vizes kandalló el tudja látni az egész ház fűtését

Egyre inkább elterjed a fűtéstechnológia terén a hagyományos és a korszerű megoldások ötvözése. Az egyik ilyen, igen jól teljesítő, innovatív darab a vizes kandalló, ami a modern és a klasszikus technikákat is magába foglalja és ebből előnyt kovácsol. A lényege, hogy a tűztér körül vagy felett egy víztartály található, a leadott hő felmelegíti azt és ez hozzájárul a nagyobb hőleadáshoz, ami elvezethető csövekkel és radiátorokkal vagy padlófűtéses rendszerrel a ház bármelyik részére.

Számos vizes kandalló modell található a kandalloepites.hu webáruházban, ahol ebben a tematikában mindenki meg fogja találni a számítását. Ez gyakorlatilag úgy működik, mint egy központi fűtéses kazán, csak épp azt a helyiséget is fűti, ahol el van helyezve. Megfelelő kialakítással a mosogatáshoz és fürdéshez szükséges meleg víz szolgáltatására is képes ez a fűtőtest, sőt, környezetbarát is! Továbbá, a nappaliba installált és esztétikus kivitelezésű vizes kandalló a helyiség díszeként is funkcionálhat, mert igen hangulatos, amennyiben üveglapos a tűztere.