ipari klímák

Bizonyára mindenki tisztában van azzal, hogy léteznek nemcsak lakossági felhasználású berendezések a felhozatalban. Az ipari klímák rendkívül strapabíróak és a teljesítményük is kiemelkedő. Többnyire mozikban, bevásárlóközpontokban, gyárakban, szállodákban kerülnek felszerelésre.

A készülékek lényege, hogy több részből tevődnek össze. Az egyik fontos alkotóelemük valójában egy kültéri split berendezésre hasonlít, amiben szabályozható teljesítményű és fordulatszámú kompresszor található. Ezt az egységet csővezeték segítségével kötik össze a beltéri panellel. Az ipari klímák előnyeit felsorolni is nehéz lenne. Akár 60 beltéri panel is csatlakoztatható a kültéri egységhez. Igény szerint egyszerre képesek hűteni és fűteni az adott létesítményt. Nagyon egyszerűen, károkozás nélkül felhelyezhetőek.

A működésük kimondottan költséghatékony, így nem véletlen, hogy az energiatakarékos berendezések közé sorolhatóak. A fűtésen és a hűtésen kívül, a páratartalom szabályozása is az ipari klímák feladatkörébe tartozik.