postai csomagoló doboz

Nem nehéz megpakolni egy dobozt. Az már viszont egyáltalán nem mindegy, hogy az adott tárgyakhoz, eszközökhöz, milyen változatot választunk. Több szempontot is érdemes figyelembe venni, mielőtt postai csomagoló dobozt rendelne. Elsősorban a méretre kell kellő figyelmet fordítani. Értelemszerűen az a legjobb, hogyha nem túl nagy és nem is túl kicsi.

Ha kicsi, akkor nem tudjuk megfelelően lezárni, ha pedig túl nagy, akkor a szállítási költség is nőhet, ráadásul fennáll a veszélye annak, hogy a szállítás során megsérül a doboz tartalma, mivel ide-oda ütődik benne. A méret kiválasztásába bele kell kalkulálni az előcsomagolást is, ami többféle anyaggal történhet. Ezek közül az egyik legnépszerűbb a sokak által ismert buborékfólia, mivel olcsó és remekül véd az ütődések ellen, de használhatunk még a térkitöltés érdekében habosított polisztirol mogyorót is. Fontos ugyan a méret, de ez még nem minden, hiszen a doboz falvastagsága határozza meg az ellenállóságát.

Ha egy nagy tömegű vagy törékeny csomagot szeretnénk feladni, akkor érdemes ellenálló többrétegű papírdobozba csomagolni. Minél több a hullám a kartonpapírban, annál keményebb és erősebb. A webáruházból megrendelhető akár az extra erős 5 rétegű, 2 hullámú kartondoboz is. A jól kiválasztott doboz éppen annyi terhet tart meg, amennyi belefér. Nemcsak csomagfeladáshoz, de tároláshoz is alkalmas, hiszen jól áttekinthetők a benne elhelyezett dolgok. A csomagküldést illetően fontos szempont lehet a doboz kiválasztásánál, hogy külföldre, vagy belföldre szánjuk a csomagot. Aki webáruházat üzemeltet, az rendszeresen ad fel csomagot.

Ebben az esetben érdemes elgondolkodni az egyedi kivitelezésen a méretet és a falvastagságot illetően. A doboz lezárásához érdemes jó minőségű ragasztószalagot használni. A helyes használat ebben az esetben sokat számít, mert szállítás közben előfordulhat, hogy enged a szalag és megsérül a doboz tartalma. Ezeket figyelembe véve nem érhet kellemetlen meglepetés a csomagolásnál, illetve a kézbesítés közben sem. A helyesen megválasztott dobozokban épségben megérkezik a küldemény.