Pandemic társasjáték

Meglepő módon, az emberiséget leginkább fenyegető veszélyt nem a tankok vagy a fegyverek jelentik, hanem olyan dolgok, amelyeket még szabad szemmel sem láthatunk. A Pandemic társasjáték mikroszkópos vírusok és élőlényekbe hatoló organizmusok világát tárja elénk, amelyek hordozóról hordozóra terjednek, akár mutációba is léphetnek, viselkedésük pedig felismerhetetlenné válik

. A legveszélyesebb vírusok néhány napon belül egész városokat és akár országokat is elpusztíthatnak. Szerencsére az évszázadok alatt az élő szervezetek immunitást fejlesztettek ki sok szárazföldi vírus ellen. De mi van, ha a vírus új törzseinek hatására járvány kezdődik?

Ebben az esetben vannak olyan hősök a földön, akik felveszik a harcot a fertőzéssel! A Pandemic társasjátékban a játékosok közösen töltik be a vírusok elterjedésével küzdő szakemberekből álló csapat szerepét. Minden fordulóban új betegek jelennek meg a világ különböző városaiban, amelyek fokozatosan elterjednek az egész Földön. A játékosoknak velük kell harcolniuk.