A párás levegő sok háztartásban kialakulhat. De mi a helyzet a nagyobb gyárakban, raktárakban és műhelyekben? Ezeken a helyeken is előfordulhat, hogy a levegő nedvességtartalma megnő, ami miatt olyan gépeket kell használni, amelyek az ipari páramentesítés problémáját könnyedén megoldják.

Az ipari páramentesítés alatt azt kell érteni, hogy nagyteljesítményű gépek végzik a párátlanítást. Az átlagos, otthoni berendezések csak kisebb helyiségek párátlanítására alkalmasak, így a nagyobb területeken már erősebb gépeket kell használni.

Sok gyárban és raktárban előfordul, hogy megnő a levegő nedvességtartalma, ami rossz hatással lehet a gépekre és a berendezésekre. Fontos, hogy megfelelő legyen a helyiség szellőzése, de ha ez nem kivitelezhető, akkor légkondicionálókkal és egyéb berendezésekkel kell megoldani a problémát.

Az ipari páramentesítés folyamán, a levegőben lévő felesleges nedvesség távozik és a levegő érezhetőbben javulni fog. A nagyobb teljesítményű gépeket kifejezetten ipari felhasználásra gyártják, így otthoni használatra nem ajánlott.