Mindenkinek nagy kedvence a kakaó és az abból készült sütemények, amelyek már gyerekkorban belopták magukat a szívünkbe. A karobpor hasonlítható talán leginkább a kakaóporhoz, állagában és ízében egyaránt.

Tegyen vele egy próbát és meglátja, hogy nem fog csalódni benne, ugyanis a szentjánoskenyérfa terméséből készül. Az előnye a kakaóval szemben, hogy ez sem tartalmaz glutént, tehát a paleo étrend egyik kiegészítő tagja lehet.

Rostokban gazdag, ezért rendkívül tápláló, azonban mégis könnyedén bontja le a szervezet és nem raktározza el az összetevőit. Így a fogyasztásával elkerülhető az elhízás. A kakaó-érzékenység sem ritka manapság, viszont erre a problémára kevés alternatíva született.

Azonban itt van végre a karobpor, amit állati vagy kókusztejjel összekeverve is fogyasztható, a kellemesen édeskés íze miatt. Nem kell cukrot adni hozzá, hogyha

szeretnénk valami édeset inni. Sokkal egészségesebb az így készült ital, mint a cukrozott üdítők. A karobpor ára ráadásul ugyanolyan kedvező, mint a kakaó esetében.