matracvédő lepedő

A kisbabák akkor ébrednek frissen, energikusan, ha legalább 8-10 órát alszanak, így ki tudják pihenni az előző napi fáradalmakat. A zavartalan alvás érdekében, kellemes tapintású, lehetőleg matracvédő lepedő szükséges a kiságyra, ami egyrészt kényelmesebbé teszi a fekvőhelyet, másrészt pedig védi a matracot.

A kiválasztásakor a legfontosabb szempont, hogy a lepedő minden tekintetben eleget tegyen a kicsi igényeinek. Vannak PVC alapú gumilepedők, illetve kétrétegű változatok is a harmoniagyogyaszat.hu webáruházban. A PVC alapú termékek esetében tanácsos még egy puha, pamutból készült matracvédő lepedőt is használni.

Tudni kell, hogy a kiválasztott matracvédő lepedő hossza és szélessége akkor ideális, ha valamivel nagyobb, mert akkor könnyen be lehet tűrni alá a lepedő széleit és fix, csúszásmentes lesz a tartása. A kétrétegű változatok egyik oldala pamutból, a másik poliuretánból készül, nem engedik át a nedvességet, ugyanakkor kényelmes pihenést biztosítanak a kicsiknek. Bármelyik típus jó döntés.